Nieuws

VGC investeert 800.000 EUR in renovatie centrum geestelijke gezondheidszorg Brussel

VGC investeert 800.000 EUR in renovatie centrum geestelijke gezondheidszorg Brussel
Bianca Debaets en Jo Vandeurzen openen nieuw gebouw

Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen en VGC-Collegelid Bianca Debaets openden het nieuwe Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Brussel. In het nieuwe centrum zullen personen met ernstige psychische en psychiatrische problemen terecht kunnen. Het centrum wilt de bestaande outreachende werking verder uitbouwen. Dat houdt in dat hulpverleners zelf op zoek gaan naar wie daar nood aan heeft.

 “We merken dat in Brussel veel meer mensen kampen met psychische problemen dan in de rest van ons land. De cijfers stijgen nog steeds. Daarom moeten we meer dan ooit toegankelijke en doeltreffende zorgverlening opzetten. Dat doen we met deze nieuwe locatie in Sint-Joost-ten-Node. Ik hoop dat het een rustpunt mag vormen in de soms te drukke grootstad”, aldus VGC-collegelid Bianca Debaets.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie betaalde 800.000 EUR voor de renovatie van het pand aan de Haachtsesteenweg. Ook de Vlaamse gemeenschap droeg bij aan de realisatie met middelen uit het VIPA-fonds.

Jo Vandeurzen: “Met de opening van de nieuwe deelwerking kan het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Brussel nu ook doelgroepen die traditioneel moeilijker te bereiken zijn een gepast hulpaanbod bieden. Op die manier willen we het Vlaamse landschap van de geestelijke gezondheidszorg in Brussel sterker op de kaart zetten.

Het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg heeft 4 deelwerkingen in het Brussels gewest: in Sint-Joost-ten-Node, Sint-Jans-Molenbeek, Laken en Vorst.

 

In 2015 behandelde het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg van Brussel 2.250 mensen, goed voor meer dan 20.000 face-to-face gesprekken.

 

Het centrum biedt een dienstverlening aan, specifiek gericht op senioren: narratieve zorg. Met een levensverhaalschrijver maakt de betrokkene een uniek levensboek op. Door je levensverhaal te vertellen en uit te schrijven, krijg je de kans om inzicht te verwerven in je leven, dierbare herinneringen op te halen of een plaats te geven aan verlies en ziekte.Datum: 06/06/2016

Terug

 
© 2005, Brusselse Welzijns- en gezondheidsRaad
Lakensestraat 76, bus 3
1000 Brussel

 
info@bwr.be
Tel 02 414 15 85 - Fax 02 414 17 19
Rek.nr.: IBAN BE21 4352 2672 0103
 
Logo VGC