Nieuws

Het BROG plenair was een groot succes!

Op woensdag 15 juni organiseerde het Brussels Regionaal Overleg Gehandicaptenzorg (BROG) een infonamiddag over het Basisondersteuningsbudget, de Bijstandsorganisaties en Brussel. De namiddag die doorging op het kabinet van VGC-collegelid voor Welzijn, Gezondheid en Gezin Bianca Debaets was een groot succes. Een 65-tal aanwezigen uit diverse sectoren kwamen samen om meer te leren over de nieuwe ontwikkelingen binnen de sector personen met een beperking.

Na een warm onthaal met een lekkere lunch werd er gestart met een vogelvlucht. Een kort (door de bocht) overzicht van de ontwikkelingen binnen, de door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, erkende sector. Dit om een kader te scheppen voor de andere sprekers.

Nadien gaf Kristof De Spiegeleer van het Agentschap Zorg en Gezondheid een toelichting over de Vlaamse Sociale Bescherming, het Basisondersteuningsbudget en de specifieke voorwaarden die gelden voor een inwoner van het Brussels Hoofdstedelijke gewest. Toeval had, dat dit decreet in het Vlaams Parlement werd gestemd diezelfde namiddag. Meer informatie over de Vlaamse Sociale bescherming kan je bekijken via dit filmpje: 

Vlaamse Sociale Bescherming_LR_OT from VandeurzenJ on Vimeo.

Tot slot kwamen de Bijstandsorganisaties hun werking en opdrachten voorstellen. Zij zijn er om personen met een handicap te ondersteunen bij het inzetten van hun Persoonsvolgende Budget. Momenteel zijn er 3 Bijstandorganisaties door het VAPH erkent: Onafhankelijk Leven, Absoluut en Alin 

De deelnemers hebben met veel interesse naar de sprekers geluisterd en veel vragen gesteld. Het is overduidelijk dat hulpverleners zo goed mogelijk hun cliënten willen ondersteunen, en hen optimale kansen willen aanbieden om mee te stappen in de zorgvernieuwing. Er werden veel vragen gesteld naar communicatie op maat van kwetsbare Brusselaars. Dit is een signaal dat zeker zal worden meegenomen door het BROG.

Wenst u graag meer informatie over deze namiddag en de besproken thema’s, neem dan zeker contact op met Sjoert Holtackers via sjoert.holtackers@bwr.be of 02/413.01.46 Datum: 17/06/2016

Terug

 
© 2005, Brusselse Welzijns- en gezondheidsRaad
Lakensestraat 76, bus 3
1000 Brussel

 
info@bwr.be
Tel 02 414 15 85 - Fax 02 414 17 19
Rek.nr.: IBAN BE21 4352 2672 0103
 
Logo VGC