Informatiebeheer

  ::    ::    ::    ::    ::    ::  

Zorgzoeker

Zorgzoeker (www.zorgzoeker.be) (2008) werd opgericht om een antwoord te bieden op een typisch stedelijke, Brusselse problematiek: de relatieve onzichtbaarheid van Nederlandskundige zorgverleners.
Vandaag is Zorgzoeker een centraal platform dat Nederlandskundige professionals en organisaties uit Brussel en de Rand uit de welzijns- en gezondheidssector ontsluit: U vindt er Brusselse artsen en andere zorgverleners als kinesitherapeuten, apothekers, maar ook de Brusselse ziekenhuizen, en een ruim aanbod aan welzijnsorganisaties.
Zorgzoeker is naast een databank, ook een informatie- en communicatieplatform voor zowel zorgvragers als -verleners: Zorgzoeker bevat tal van informatiepagina's over gezondheids- en welzijnsthema's. Maandelijks wordt een nieuwsbrief verstuurd rond deze thema's. De nieuwsbrieven worden steeds opgemaakt in samenwerking met andere organisaties uit de gezondheids- en welzijnssector. Ge´nteresseerden kunnen zich inschrijven op de nieuwsbrief via info@zorgzoeker.be.
Sinds 2014 werd Zorgzoeker volledig vernieuwd in samenwerking met de BWR, de 5 Vlaamse provincies en de VGC als partners rond www.desocialekaart.be. Dankzij deze samenwerking werd Zorgzoeker uitgebreid met voorzieningen uit heel Vlaanderen en Brussel. In 2015 zullen geleidelijk ook zorgverstrekkers uit Vlaanderen toegevoegd worden Hiervoor wordt samengewerkt met de Vlaamse SEL's en eHealth

 
© 2005, Brusselse Welzijns- en gezondheidsRaad
Lakensestraat 76, bus 3
1000 Brussel

 
info@bwr.be
Tel 02 414 15 85 - Fax 02 414 17 19
Rek.nr.: IBAN BE21 4352 2672 0103
 
Logo VGC