Vorming

De BWR biedt 2 basisvormingen aan, die op gelijk welk moment door uw organisatie aangevraagd kunnen worden. De vormingen worden op maat aangeboden.

De Sociale GPS
Waar is de dichtstbijzijnde kinderopvang en consultatiebureau?
Welke organisatie komt bij mij klusjes uitvoeren?
Hoe geraak ik aan een lijst van jongereninformatiepunten voor mijn mailing?
Wat is woningaanpassing nu precies? Wat kost het en wie kan me hiermee helpen?
Comment expliquer en franšais que font les Sociale Huisvestingsmaatschappijen?


Het zijn maar enkele vragen waar je als hulpverlener of als inwoner van Brussel mee zit. Gelukkig bestaan er gidsen en websites die je de weg tonen: het Brussels Zakboekje, de Sociale Kaart, Zorgzoeker en Sociaal Brussel Online.
Wij tonen je eerst wat je allemaal kan vinden en hoe je het moet doen. Daarna mag je het zelfs eens proberen aan de computer.
Op basis van de grootte van de groep, de informaticavaardigheden, de voorkennis van de sociale kaart, etc. passen wij onze vorming aan aan uw organisatie.

Wegwijs in welzijn
In deze modulaire vorming bieden we u een kennismaking met de Brusselse welzijnssector. Hoe deze vorming eruit ziet, bepaalt u mee zelf! Mogelijke modules zijn een overzicht in cijfers van de Brusselse sociale demografie, een overzicht van de sociale databanken, een toelichting bij het werken met kansarme jongeren, de thuislozenzorg en de omvang van sociale uitsluiting, allochtone ouderen en cultuurgevoelige zorg etc.
Afhankelijk van uw interessedomein en de doelgroep wordt er een pakket samengesteld. De BWR werkt hierin samen met een heel aantal Brusselse welzijnsorganisaties.

Naast dit permanent vormingaanbod organiseert de BWR occasioneel thematische studiedagen.

Meer info: contacteer Isabel van Maele 02/413.01.51


 
© 2005, Brusselse Welzijns- en gezondheidsRaad
Lakensestraat 76, bus 3
1000 Brussel

 
info@bwr.be
Tel 02 414 15 85 - Fax 02 414 17 19
Rek.nr.: IBAN BE21 4352 2672 0103
 
Logo VGC